رشته نقاشی در هنرستان

هنر نقاشی به نمایش گذاشتن احساسات درون هنرمند هست و هنرمند نقاشی آنچه رو که میخواد توسط اشکال و رنگها روی سطوح کوچک و بزرگ با ابزار و روش های مختلف، نقاشی میکنه و به وسیله اون میتونه دیگران رو با فرهنگش آشنا کنه و با اونها ارتباط برقرار ‌کنه و پیامش رو به دیگران برسونه. هنرمند به وسیله هنر نقاشی میتونه مفاهیم زیبایی که تفسیرش با کلمات قابل بیان نیست رو با دست های هنرمند خودش ترسیم کنه و در معرض دید دیگران قرار بده.

 

شرایط ادامه تحصیل در رشته نقاشی در هنرستان

افرادی که هنرستان رو به پایان می‌رسونن بدون گذروندن دوره پیش دانشگاهی میتونن در کنکور کاردانی پیوسته یا همون فوق دیپلم شرکت کنن. اگه افراد تمایل داشته باشن باز هم امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر وجود داره. آزمون‌ نقاشی‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ به‌ صورت‌ نیمه ‌متمرکز برگزار میشه؛ یعنی‌ قبل‌ از ورود به‌ دانشگاه‌ یه آزمون عملی از داوطلبین گرفته میشه تا استعداد و خلاقیت‌شون مورد ارزیابی قرار بگیره. با این آزمون بهترین‌ و توانمندترین‌ داوطلبین‌ شناسایی و وارد دانشگاه‌ میشن.

یه‌ دانشجوی‌ رشته‌ نقاشی‌ در طول دوران‌ تحصیل‌ در دانشگاه‌ یاد میگیره که‌ خوب‌ ببینه، تحلیل‌ کنه، دانش‌ خودش رو زیاد کنه و هر چیزی رو که‌ یاد گرفته‌ در زمینه های مختلف‌ گسترش‌ بده.

آینده شغلی رشته نقاشی در هنرستان

یک‌ فارغ ‌التحصیل نقاشی علاوه بر نقاشی کشیدن و کسب درآمد میتونه مثل نقاش های موفق و معروف جهان از راه های دیگه ای کسب درآمد کنه چرا که‌ حتی‌ نقاش‌های‌ موفق‌ و معروف‌ جهان‌ نیز در کنار نقاشی‌، به‌ تدریس‌ نقاشی‌ هم میپردازن. کاری‌ که‌ خیلی مفیده‌ چون‌ تدریس‌ و ارتباط‌ با دیگران‌، تأثیر زیادی در دید، ذهن‌ و اندیشه‌ یه‌ نقاش‌ میگذاره. در کشور ما نیز یه نقاش‌ میتونه علاوه‌ بر نقاشی،‌ به‌ راه اندازی کارگاه های نقاشی خصوصی و یا تدریس‌ این‌ هنر در مراکز آموزش‌ عالی‌ یا آموزشگاه ‌های‌ آزاد و به‌ فعالیت‌ در مطبوعات‌ و نشریات‌ و صدا و سیما، نقاشی پوسترهای سینمایی، اجرای کارهای تبلیغاتی، نقاشی بر روی پارچه و سفال، کار در کارگاه صنایع دستی، فعالیت در زمینه چاپ بر روی اجسام مختلف، فعالیت هنری و ارائه آثار نقاشی در نمایشگاه ها، فعالیت در زمینه نقاشی دیواری (رنگ روغن، نقش برجسته و…)، طراحی صحنه های پس زمینه نمایش عروسکی و نمایش صحنه های پس زمینه تئاتر و فعالیت های هنری در زمینه ی آب رنگ، آب مرکب، پاستل، گواش، رنگ روغن و غیره، در فرهنگسراها، سازمان‌ میراث‌ فرهنگی‌، وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌، نهادهای انقلابی، شهرداری‌ها (به‌ عنوان‌ طراح‌ و مجری‌ نقاشی‌های‌ دیواری‌) و تصویر سازی برای کتب و مجلات بپردازه.

 

 دروس رشته نقاشی در هنرستان

سال دوم
 
ردیف نام درس نظری عملی
1 آشنایی با هنرهای تجسمی 2 0
2 آمادگی دفاعی 2 0
3 ادبیات فارسی (2) 2 0
4 تاریخ هنر ایران 2 0
5 تربیت بدنی (2) 0 1
6 تعلیمات دینی و قرآن (2) 3 0
7 جغرافیای عمومی و استان 3 0
8 ریاضی (2) 4 0
9 زبان خارجه (2) 2 0
10 زبان فارسی (2) 2 0
11 طراحی (1) 0 4
12 عربی (1/2) 1 0
13 عکاسی (1) 1 1
14 مبانی هنرهای تجسمی 1 3
15 کارگاه چاپ دستی (1) 1 1

 

سال سوم
 
ردیف نام درس نظری عملی
1 آشنایی با مکاتب نقاشی 3 0
2 تاریخ معاصر ایران 2 0
3 تاریخ هنر جهان 2 0
4 تربیت بدنی (3) 0 1
5 تعلیمات دینی و قرآن (3) 3 0
6 حجم سازی (1) 0 2
7 طراحی (2) 1 3
8 عربی (2/2) 1 0
9 علم مناظر و مرایا 1 1
10 مبانی و کاربرد رایانه 1 1
11 کارآموزی 0 1
12 کارگاه رنگ در نقاشی 1 2
13 کارگاه نقاشی 1 3